بیماری سلیاک یک اختلال گوارشی است که به روده کوچک آسیب می رساند. این بیماری با خوردن غذاهای حاوی گلوتن ایجاد می شود. گلوتن یک پروتئین است که به طور طبیعی در گندم، جو و چاودار یافت می شود و در غذاهایی مانند نان، پاستا، کوکی ها و کیک ها وجود دارد. بسیاری از مواد غذایی از پیش بسته بندی شده، رژ لب ها، محصولات پوست و مو، خمیر دندان، مکمل های ویتامین و مواد مغذی و به ندرت داروها حاوی گلوتن هستند.
چند نکته
- بیماری سلیاک می تواند بسیار جدی باشد. این بیماری به روده کوچک صدمه می زند
- این بیماری می تواند مشکلات گوارشی طولانی مدت ایجاد کند و بدن را از تمام مواد مغذی مورد نیازش دور کند
- سلیاک می تواند بر بدن در خارج از روده تاثیر بگذارد
- بیماری سلیاک متفاوت از حساسیت گلوتن یا عدم تحمل گندم است
- اگر حساسیت گلوتن دارید، ممکن است علائم مشابه بیماری سلیاک مانند درد شکم و خستگی داشته باشید
- این بیماری اغلب در ن دیده می شود
- اگر فردی در خانواده دارای این بیماری باشد احتمال ابتلا به سلیاک وجود دارد.
- بیماری سلیاک همچنین در میان افراد مبتلا به دیگر بیماری های خاص مانند سندروم داون، سندروم ترنر و دیابت نوع 1 شایع است.
- از هر 141 نفر آمریکایی، یک نفر دارای بیماری سلیاک است، اما اغلب آن را نمی شناسند
- برخلاف بیماری سلیاک، حساسیت گلوتن به روده کوچک آسیب نمی رساند
بیماری سلیاک با آلرژی گندم نیز متفاوت است. در هر دو مورد، سیستم ایمنی بدن به گندم واکنش نشان می دهد. با این حال، برخی از علائم آلرژی های گندم مانند خارش چشم یا تنفس مشکل، با بیماری سلیاک متفاوت است. بعلاوه آلرژی گندم باعث آسیب دراز مدت به روده کوچک نمی شود.
افراد مبتلا به سلیاک با چه مشکلات دیگری مواجه هستند؟
.
اطلاعات بیشتر را در لینک اصلی زیر بخوانید:
بیماری سلیاک (التهاب روده) چیست؟
درباره این سایت